Blancier Horloges

door Marcel Hoes

Blancier Handmade Watches is een Nederlands horlogemerk. Persoonlijk kende ik het niet, maar ik denk dat dit bij de echte liefhebbers al lang bekend was.

De afgelopen weken werd ik door middel van een radiospot op BNR geconfronteerd met het horlogeseminar. Deelnemers aan dit seminar kunnen hun eigen Blancier Horloge maken en geheel op hun eigen wensen afstemmen. Het idee is niet van Blancier zelf, maar van het Duitse horlogemerk Lottermann & Sohne. Deze firma hield het eerste seminar in 2003, waar de  nu huidige eigenaar van Blancier bij was. In 2004 ontstond daaruit het merk Blancier. 

De afgelopen jaren heeft het merk zich ontwikkeld door bijzondere producten op de markt te brengen, als bijvoorbeeld het Blancier Grand Cru horloge. In dit horloge verwerkte de makers een lege Nespresso koffiecapsule. Aangezien de capsules worden platgemaakt, ontstaat er elke keer een unieke wijzerplaat. 

Nu organiseert het merk alweer een tijd haar eigen horlogeseminars. Een bijzonder vorm van brand activatie en verkoop. Voor de echte horlogeliefhebber echt een aanrader. Voor meer informatie ga naar de website: horlogeseminar.nl