St. PatricksDay

door Redactie

De saamhorigheid is groot in deze tijden. Samen vieren kan dan niet in de vorm waar we dat normaal doen. Het gevoel blijft!

De nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en enkele provincies in Canada De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Saint Patrick, herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan op deze dag bijvoorbeeld groen bier kopen. (Bron: Wikipedia)

Geen evenementen

Helaas ook dit evenement kon niet doorgaan, vergelijkbaar aan onze Konings- en Bevrijdingsdag. Tijdens dit evenement is Guinness overal. Sterker nog, het is voor deze traditionele bierbrouwer het evenement van het jaar. Discovery heeft nog niet zo lang geleden een documentaire uitgezonden over Guiness en St.Patrick’s Day. Dit is een aanrader.

260 jaar traditie

Guinness bestaat al 260 jaar en is dan ook al 260 jaar verbonden aan deze Ierse traditie. Maar in 2020 geen optochten, concerten, etc. Dus hoe steek je mensen dan een hart onder de riem? Door ze te enthousiasmeren en ondanks deze tijd te laten genieten van de traditie en Guinness. Dus als je meelift als merk op een nationale feestdag, kun je dat ook in deze tijden doen.