Nu of Nooit

door Marcel Hoes

In de rubriek Moekjes dit keer het boek van de “ondernemer op slippers” Bas Urlings. Een zeer praktisch boekje over de “trucs en tricks” om via Amazon zaken te kunnen doen.

Onlangs zag ik een bericht op LinkedIn verschijnen van Bas Urlings, ook wel “Ondernemer op Slippers” genoemd. Hij nodigde de LinkedIn bezoeker uit om te reageren op zijn bericht over zijn nieuwe boek. Hij gaf aan dat hij 500 boeken weggaf aan de eerste 500 mensen die zouden reageren. Het enige wat hij wilde, waren de verzendkosten. Ik heb meteen gereageerd. Een paar dagen later lag het nieuwe boek op de deurmat. Het boek heet “Nu of Nooit op Amazon”. Bas legt op praktische wijze uit hoe je wereldwijd verkoopt op Amazon, zonder grote investeringen of vaste werkplek. Nu of nooit slaat op de enorme concurrentie wereldwijd, dus de kansen liggen niet eeuwig voor het oprapen.

Uiteindelijk zegt hij zal er een titanenstrijd ontstaan tussen de grootste e-commerce bedrijven nu ook Amazon zelf actief is in Nederland. Het boekje handelt over praktische handvatten die nodig zijn om een goede start te maken met verkopen op Amazon. Het geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden binnen dit gigantische verkoopplatform.

Je zult waarschijnlijk zeggen; hoe weet hij dit allemaal? Eigenlijk heel simpel, hij heeft het zelf zo gedaan. De afgelopen 2 jaar heeft hij rond de wereld gereisd en meer dan 50 landen bezocht. In de tussentijd draaide zijn business gewoon verder. Sterker nog, het ging 20 keer over de kop. Het leverde hem ook de CrossBorder Award op als snelst groeiende crossborder internetbedrijf van Nederland. Zijn totale sales staat inmiddels boven de 14 miljoen euro. Dus koop het boek en leer van iemand die het kan weten.